Pocetna
Untitled Document


Laboratorije Katedre za Racunarstvo

Bazu nastavne i istraživacke delatnosti Katedre za Racunarstvo cine tri laboratorije: laboratorija za racunarsku grafiku i GIS, CIITLab i laboratorija za paralelne, distribuirane i specijalizovane racunarske sisteme - L3.

Laboratorija za Racunarsku grafiku i Geografske informacione sisteme (CG&GIS Lab) je oformljena 1991. godine kao istraživacka laboratorija Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Od ljudi koji su nekada bili clanovi laboratorije i onih koji su sada njeni clanovi zvanje doktora nauka nosi jedan clan, dok jedanaest njih imaju zvanje magistra. Broj objavljenih radova koje su napisali clanovi CG&GIS laboratorije, u periodu od 1996 do 2001 godine, je veci od 100. CG&GIS laboratorija je ucestvovala u izradi 10 kompleksnih softverskih projekata.
detaljnije>>

Laboratorija CIIT se aktivno bavi istraživanjem Internet tehnologija. Osnovni domeni proucavanja iz ove oblasti su: Web sistemi za upravljanje sadržajem (Web Content Management Systems), Razvoj objektno-orijentisanog Web klijenta, Integracija Web i drugih komunikacionih tehnologija. Kao jedan od rezultata ovih istraživanja je i Web sistem za upravljanje sadržajem Centura koji se koristi za kreiranje i održavanje sajta...
detaljnije>>

Laboratorija za paralelne, distribuirane i specijalizovane racunarske sisteme, laboratorija L3, oformljena je 1992. godine kao istraživacka laboratorija Elektronskog fakulteta u Nišu. U fokusu istraživanja koja se obavljaju u ovoj laboratoriji su paralalelni i distribuirani sitemi, razvoj algoritama i arhitektura specijalizovanih racunarskih sistema za digitalnu obradu signala, racunarske mreže i sistemi za kompresiju slika i video zapisa.
detaljnije>>
  Pocetna : O nama : Laboratorije : Nastavnici i saradnici : Obrazovanje : Nastava : Obavestenja : Linkovi :
 
 
© 2006 copyright Computer Science Department, Faculty of electronic engineering, Nis